יש לי ילדה בת 15 שפצחה בדיאטה המבוססת על פריכיות אורז ועל מלפפונים, ואינה כוללת מוצרי חלב. אני אומרת לה שהיא חייבת לצרוך סידן כדי שלא תסבול מדלדול העצם בגיל מבוגר, אבל היא מתעלמת. באיזה גיל סידן מתחיל להיות חיוני, כדי למנוע דלדול עצם בגיל המבוגר? כמה סידן מומלץ לה לצרוך? מהם מקורות הסידן הנוספים, מלבד מוצרי חלב, המומלצים לה?
ד"ר נסטור ליפובצקי, מומחה להרזיה, שומנים וספורט ב"מכבי שירותי בריאות": בגוף מתקיים כל הזמן תהליך של בנייה ופירוק של העצמות. באופן כללי, עד גיל 20 מתרחשת יותר בניה מאשר פירוק. בשנות ה-20 ועד גיל המעבר מתחילה תקופה שבה יש איזון, ובהמשך הפירוק גדול יותר מהבנייה.
בגיל 15 העצמות נמצאות עדיין בשלב הבנייה והגדילה, ולכן חשוב מאוד לצרוך כמות מספקת של סידן, ולבתך מומלץ לצרוך בין 1,200 ל-1,500 מ"ג סידן ביום. אם היא מתעקשת להימנע ממוצרי חלב, תוכלי להמליץ לה על מקורות נוספים של סידן, כמו טחינה, שקדים, סרדינים, פירות יבשים כמו משמשים ותאנים ופולי סויה.